Snowboardlessen volgen

Het is voor beginners erg verstandig om eerst lessen te nemen voordat je de piste afgaat. Leren snowboarden is namelijk bijna onmogelijk en met de hulp van een professional kun jij jezelf sneller aanpassen waardoor je techniek snel verbetert wordt. Het is leren is ook nog eens enorm leuk, dit doe je namelijk vaak in groepsvorm waardoor je andere mensen leert kennen. Als eerste zul je leren hoe je moet remmen en hoe je met één been de controle over het board behoudt. Hierna zul je bochtjes gaan oefenen. Houdt er rekening mee dat je enigszins geduld moet hebben. Je zult niet van de één op andere dag het snowboarden onder de knie hebben.

Wat is je voorste been?

Nog voordat je begint met je snowboardlessen, zul je eerst moeten kiezen wat je voorste been is. Nu zul je vast denken; hoe kom ik hier het gemakkelijkste achter? Dit gaat gelukkig met een simpel trucje. Zorg dat er iemand achter je staat. Vraag of diegene je op een willekeurig moment wilt duwen zonder dit aan te geven. Het eerste been waarop je land is je voorste been. Bij beginners komt het vaak voor dat het linkerbeen het voorste been is. Met rechts wordt namelijk vaak alles aangestuurd. Toch is dit niet direct definitief. Het kan voorkomen dat je graag van been veranderd naarmate je techniek en ervaring groter wordt. Mensen met het linkerbeen voor worden regular genoemd terwijl het rechterbeen vooraan de term 'goofy' heet. Bindingen kunnen gelukkig gemakkelijk gedraaid worden. Maak je dus geen zorgen over de aankoop van een nieuw snowboard. Weet jij niet hoe je jouw binding moet veranderen? Vraag dat een ervaren snowboarder of de verhuurder om je te helpen. Daarnaast is het vaak mogelijk om in een wintersport winkel dit ook te vragen.

Lessen om te leren snowboarden

Snowboarden leer je niet vanzelf. Het is daarom slim om de eerste paar keren snowboardles nemen. Hierin leer je de basis beginselen van het snowboard zodat je op een veilige manier de piste af kunt gaan. Daarnaast leer je ook hoe je met één been aan je board de controle behoud en hoe je de lift in kunt. Ook het beheersen van de bochten is essentieel om goed en veilig de berg af te kunnen. Hierdoor kun je andere snowboarders ontwijken. Meer over deze lessen lees je hier.

snowboardlinks-sport44