De oefenweide voor beginners

De oefenweide (die ook wel babypiste genoemd wordt) is de gemakkelijkste afdaling. Deze is speciaal gemaakt voor beginners en kinderen. Hierdoor kun je het snowboarden onder de knie krijgen en oefen je op het maken van bochten, het stoppen en het gebruik maken van de lift. De oefenweide is ongeveer 20 meter hoog en je kan naar de top gaan met een sleeplift. Er is een minimale helling op deze piste zodat je gemakkelijk leert hoe je kunt draaien, remmen en bochtjes maken. Sommige vakantiegebieden noemen de babypiste ook wel de witte piste omdat deze geen kleurmarkering heeft.

De groene piste

Na de babypiste komt de groene piste. Dit is de gemakkelijkste kleuren piste. Hierdoor zijn deze pistes vaak gelegen tussen dorpjes. Dit heeft als grote voordeel dat je tot aan je chalet of hotel kunt snowboarden en geen lift hoeft te gebruiken om beneden te komen. Een groene piste wordt op de meeste plaatsen aangegeven door een groene of groengele markering. Let er bij deze piste op dat je geen voetgangers raak omdat dit een vlakke en brede piste is waarop vele ook nog wel eens een wandeling willen maken. Zolang jij je aan de pisteregels houdt kan er hier niets gebeuren.

De blauwe piste voor beginners en licht gevorderden

Wil jij als beginner of licht gevorderde een gemakkelijke afdaling maken? Kies dan voor de blauwe piste! Een blauwe piste bestaat namelijk uit een aantal steilere en vlakke stukken. Daarbij is de piste behoorlijk breed waardoor je ruimte genoeg hebt om lekker de berg af te gaan. Beginnende snowboarders kunnen het beste naar een gebied gaan waar veel blauwe pistes aanwezig zijn. Het is belangrijk om dan ook naar de ligging van deze pistes te kijken. Sommige gebieden bieden namelijk blauwe pistes aan die vanaf de top naar beneden gaan. Hierdoor kun je op een dag lekker lange afdalingen maken. Zorg er wel voor dat je jouw tocht van te voren afstemt, zodat je niet ineens op een rode piste terecht komt.

Smallere en steilere pistes op de rode piste

Heb jij al vaker op een snowboard gestaan en beheers je de techniek al aardig? Dan kun je de rode piste afdalen. Deze zijn smaller en steiler dan de groene en blauwe piste waardoor je al redelijk gevorderd moet zijn in je snowboard skills. Rode pistes zie je vaak liggen langs een richel of op een hoger gelegen plaats waardoor je al eerst met de lift moet gaan. 

Beginnende snowboarders kunnen beter van deze piste afblijven. Je hebt namelijk een goede techniek nodig. Ben jij nog niet in het bezit van deze techniek? Dan kan het zijn dat je andere sporters in gevaar brengt. Een rode piste wordt vaak gebruikt om op andere plekken van een skigebied te komen. 

Een piste voor de ervaren snowboarder: de zwarte piste

De kleur zwart duidt al aan dat deze piste het moeilijkste is van alle afdalingen. Het is daarom verstandig om deze afdaling over te laten aan de zeer ervaren snowboarders. De zwarte pistes zijn vaak gekenmerkt door enorm steile afdalingen. Hierdoor heb je een goede techniek nodig om hier zonder kleerscheuren vanaf te komen. De meeste skigebieden hebben vaak maar enkele zwarte pistes aangezien er maar een gering groepje mensen is die hier vanaf kan gaan.

Ben jij een echte waaghals en is de zwarte piste je zelfs te gewoon geworden? Dan heb je nog altijd de optie om off-piste te gaan. Let wel op want off-piste gaan brengt een aantal gevaren met zich mee. Zorg ten alle tijden dat je genoeg maatregelen treft van te voren en bent uitgerust met de juiste materialen en kleding. Het is ook niet onverstandig om met een ervaren gids op pad te gaan.

Terug naar Snowboarden
Snowboardlinks-sportdirect