1. Begin met snowboard lessen

De meeste beginners denken dat ze het snowboarden wel zelf onder de knie krijgen. Sommige krijgen dit voor elkaar maar het grootste deel zal meerdere valpartijen maken. Hierdoor wordt snowboarden frustrerend en zul je het wellicht snel opgeven.
Één van onze snowboarding tips die wij daarom meegeven is om de eerste paar dagen snowboard lessen te volgen. Tijdens deze lessen leer je de basics van het snowboarden. Dit houdt in de je leert remmen, bochten maken, opstaan en de berg afdalen. Daarnaast zul je ook leren hoe je met één been aan je snowboard de lift in kunt gaan door middel van het zogenoemde skaten.

    2. draag de juiste kleding

Tijdens het snowboarden zul je de juiste kleding moeten dragen. Ten alle tijden is het dragen van je juiste kleding erg belangrijk, dus niet alleen tijdens je wintersport maar ook in de indoorhallen is het belangrijk dat jij je snowboard kleding draagt. Tips voor het snowboarden zijn onder andere het dragen van thermokleding, een snowboard broek en jas. De jas en broek moet wind en waterdicht zijn, zodat je het niet koud krijgt op de pistes. Daarnaast is het ook belangrijk dat je handschoenen en een goede skibril draagt zodat je handen en ogen beschermd blijven.

    3. Snowboarding tips: draag bescherming

Als beginner zul je vast al gemerkt hebben dat je vaak een val maakt. Gelukkig kun je tegenwoordig een heleboel verschillende soorten bescherming kopen. Als eerste is het kopen van een goede helm een eerste goede zet. Er zijn nog steeds veel mensen die zonder helm de piste af gaan echter is het steeds populairder om er wél eentje de dragen. 
Andere veelvoorkomende blessures tijdens het snowboarden zijn polsblessures en breuken, rug en heup blessures. Wij geven je als tips voor het snowboarden mee om pols, rug en heupbescherming te kopen. Hierdoor zul je met harde vallen goed beschermd worden.

    4. zoek uit of je een regular of goofy bent

Een van de belangrijkste snowboarding tips die we je mee willen geven is dat je voor je wintersport moet uitzoeken of je een regular of goofy bent. Dit houdt in dat je weet welke been je voorste been is. Bij regulars is het linkerbeen het voorste been, goofy heeft het rechterbeen voor staan. Dit kun je makkelijk uitvinden met een trucje.

    5. leer hoe je goed moet vallen

Zoals eerder genoemd, zul je tijdens het snowboarden een behoorlijk aantal keren vallen. Zorg ervoor dat je niet bang bent om eens een keertje te vallen. Wel geven we je als één van de snowboarding tips mee dat je moet leren om op de juiste manier te vallen. Er zijn namelijk een aantal technieken die je kunt gebruiken zodat je geen blessures overhoudt aan de val. Houdt bijvoorbeeld je armen bij je romp. Zodra jij je armen uitsteekt om de val te breken, loop je kans op een polsbreuk.

    6. leer de borden

Andere tips voor het snowboarden die wij je mee willen geven, bevatten onder andere het leren van de borden. Op deze borden staan een aantal symbolen die je moet herkennen. Op iedere berg worden mogelijke gevaren aangeduid op borden. Zo zie je bijvoorbeeld borden met lawine gevaar.

    7. kijk vooruit

Als laatste van de snowboarding tips willen we je meegeven om vooruit te kijken. Beginnende snowboarders zullen echter eerder naar de grond kijken dan naar voren. Hierdoor zien ze andere snowboarders en skiërs niet waardoor je kans hebt dat je tegen elkaar aan kunt rijden. Zorg ervoor dat jij je ogen altijd vooruit hebt zodat de rest van je lichaam zal volgen. Dit is de basis van het onder controle krijgen van je snowboard.

Terug naar Snowboarden
Snowboardlinks-sportdirect