Materialen die je nodig hebt

Om te kunnen snowboarden heb je natuurlijk de juiste materialen en gear nodig. Hiervan is het snowboard het belangrijkste. Naast het snowboard heb je ook snowboardschoenen, een helm, kleding voor de wintersport, een ski-bril en bindingen nodig. Over het algemeen heb je niet heel veel verschillen in de gear. Het grootste verschil zit hem in de schoenen. Skischoenen hebben een harde buitenschoen en een andere vorm die speciaal is gemaakt op het skiën. Snowboardschoenen zien er heel anders uit. Vaak zien ze er meer uit als lompe snowboots. Hierdoor vinden veel mensen deze schoenen veel comfortabeler. Zorg dat je goede materialen hebt zodat jij niet in je eerste snowboard les geblesseerd raakt.

Je eerste snowboard les

Ben jij een beginner en heb jij je eerste les? Dan zul je voordat je op je board springt eerst moeten uitvinden welk been je voorste been is. Bij snowboarden is het namelijk belangrijk om te weten wat je voorste been is. De meeste snowboarders hebben namelijk een been dat ze het liefste vooraan willen hebben. Een groot deel van de snowboarders kiest het linkerbeen als voorste been zodat ze met rechts kunnen sturen en remmen. Echter zijn er ook mensen die het rechterbeen het liefste voor hebben. Het uitvinden wat je voorste been is heel simpel door gebruik te maken van een testje. Ga rechtop staan en laat je op een onverwacht moment in je rug duwen. De voet waar je het eerste op land is je voorste been.

Lessen voor de ontwikkeling

Het is enorm belangrijk om je eerste paar keren snowboarden te combineren met snowboard lessen. Zelf leren snowboarden is bijna onmogelijk en kan zorgen voor erge verwondingen. Zorg daarom dat je met een leraar of lerares apart of in groepsverband lessen te volgen. In deze lessen zul je een aantal basis technieken onder de knie krijgen. Dit zijn onder andere het maken van bochten, het remmen en het in- en uitstappen van de skilift.

Houdt er rekening mee dat je met één snowboard les niet bent. Snowboarden vergt een hoop geduld en doorzettingsvermogen omdat je wel meer dan één keer zult vallen. Wees niet bang om een keer op je gezicht te vallen, hier leer je van. Maak gebruik van speciaal snowboard-beschermingsbroekje! Dit is een broekje waar kussentjes inzitten zodat het de val ietwat breekt. Tijdens een snowboard les is het ook verstandig om een ruggenbeschermer te dragen. Deze beschermer zorgt ervoor dat harde vallen doorbroken worden en je ruggengraat beschermd wordt. Houdt er rekening mee dat deze in de weg kan zitten en voor warmte kan zorgen.

Terug naar Snowboarden
Snowboardlinks-sportdirect