Je snowboard en bindingen

Natuurlijk kun je de berg niet af zonder je snowboard. Het is daarom belangrijk om je board en je bindingen als eerste klaar te zetten. Op deze manier weet je zeker dat je snowboard mee de auto in gaat om op wintersport te gaan. Vergeet ook je bindingen niet. Als je deze vergeet heb je namelijk niets aan je snowboard aangezien jij je schoenen dan niet vast kunt klikken op je snowboard. Als je deze twee dingen al meeneemt, heb je al twee van de vele essentiële dingen mee die bij je snowboard uitrusting horen.

Het begin van je snowboarduitrusting: de thermokleding

In de skigebieden kan de temperatuur enorm afkoelen. Met deze lage temperaturen is het van groot belang dat je lichaam warm blijft. Daarom kan thermokleding niet ontbreken in je snowboard uitrusting. Je thermokleding moet op zijn minst bestaan uit een shirt of broek en een paar snowboard sokken. Als je deze basis laag onder je snowboardkleding draagt, zul je verzekerd zijn van een warme afdaling.

Snowboard kleding meenemen

Naast je thermokleding en ondergoed heb je natuurlijk ook andere kleding nodig om je snowboarduitrusting compleet te maken. Het is daarom belangrijk dat je een goede snowboard jas en snowboard broek meeneemt. De jas en broek moet goed beschermend zijn en comfortabel zitten. Daarnaast is het natuurlijk ook heel fijn als de kleding sneeuw buiten houdt. Anders zul jij na een val een heleboel sneeuw in je jas hebben waardoor je het enorm koud kunt krijgen en moet stoppen met snowboarden. Houdt er rekening mee dat je bij de aankoop van een jas een snowboard jas koopt. Deze is iets wijder zodat je goed kunt bewegen. Daarnaast wordt deze als shell gezien omdat deze goed aansluit op je andere kleding. Jij draagt onder deze jas namelijk thermokleding en een shirt of sweater. Als je hem goed gekocht hebt, sluit alle snowboard uitrusting dus goed op elkaar aan.

Veiligheid voorop

Tijdens het snowboarden kan het voorkomen dat je eens lelijk ten val komt. Veiligheid hoort daarom ook bij je snowboard uitrusting. Dit zijn onder andere een snowboard helm om je hoofd te beschermen maar ook polsbeschermers en rugbescherming kunnen essentieel zijn. Gelukkig wordt er tegenwoordig genoeg bescherming aangeboden in winkels.

Tijdens de wintersport is hoofdletsel één van de meest voorkomende blessures tijdens het snowboarden. Een goede snowboard helm zorgt ervoor dat jij je hoofd goed beschermt tegen harde valpartijen. In sommige landen is het zelfs wettelijk verplicht om een helm te dragen. 
Snowboarders vallen vaak zijwaarts. Hierdoor worden klappen meestal opgevangen door de polsen, rug en heupen. Sneeuw kan heel hard zijn wanneer er bijvoorbeeld ijsvorming ontstaat. Op je voor deze harde vallen te beschermen, zijn er speciale polsbeschermers, heupbescherming en rugbescherming uitgevonden zodat jij je snowboarduitrusting compleet hebt. 

Goed zicht op de piste

Ook een goede bril is nodig wanneer je op wintersport gaat. De juiste skibril zorgt er namelijk voor dat je tijdens de felle zon de piste goed blijft zien. Er zijn verschillende soorten skibrillen die je kunt kopen. Het beste is om een skibril te pakken met een minimale bescherming van UV-300 tot UV-400. Zorg er daarnaast voor dat je een skibril in je snowboard uitrusting hebt aangezien het dragen van een gewone zonnebril voor problemen kan zorgen. Heb je lenzen? Dan raden we je aan om altijd een skibril te dragen aangezien de koude lucht ervoor kan zorgen dat je last krijgt van je ogen en je lenzen. Als laatste is het verstandig om een skibril te pakken met reflectie of eentje waarvan je de lenzen kunt wisselen. Zo heb je met iedere weeromstandigheid een perfect zicht bij je afdaling.

Je handen beschermen 

Voeten en handen zijn vaak als eerste koud wanneer er koude lucht bijkomt. Het is daarom belangrijk dat je goede handschoenen hebt zodat je tijdens een val in de sneeuw geen koude handen krijgt. Houdt er wel rekening mee tijdens de aankoop dat er nog een paar thermohandschoenen onder gedragen kunnen worden op dagen dat het extreem koud is. Anders kun je jouw snowboarduitrusting blijven vernieuwen terwijl je het geld makkelijk ergens anders aan had kunnen uitgeven.

Daarnaast is het goed om te weten dat er speciale snowboard handschoenen op de markt aanwezig zijn voor je snowboard uitrusting. In deze handschoenen zit een spalk verwerkt aan de bovenkant zodat je beschermd wordt tegen harde valpartijen, snij- en schaafwonden. Wij raden je aan om wanten te kiezen in plaats van handschoenen. Je bent als snowboarder vaak in aanraking met sneeuw en door het gebruik van wanten blijf je niet zo snel met je vingers ergens achter hangen.

Terug naar Toebehoren
Snowboardlinks-sportdirect