Freestyle snowboarden

Één van de eerste snowboard stijlen die we bespreken is het freestyle snowboarden. Dit wordt ook wel vaak gezien als de meest extreme stijl van de drie. Freestyle boarden wordt vaak gecombineerd met het uitvoeren van stunts en trucs. Je zult daarom de meeste freestylers vinden in het funpark. Bij de snowboard stijl freestyle draait het vooral om trucjes in de lucht waarbij vormen als twists, grabs en air jumps aanwezig zijn. Op de grond zijn de meeste trucs in combinatie met rails en halfpipes. 

Alpine snowboarden

Alpine snowboarden, ook wel carving genoemd, gaan de snowboarders met hoge snelheid van de berg af. Deze vorm van snowboard stijlen zorgt voor een enorme adrenaline kick. Het maken van korte slaloms met een hoge snelheid zorgt ervoor dat jij nog sneller de berg af gaat. Het heet niet voor niets carving. De snowboarder snijdt als het ware in het sneeuw. De enorme snelheid en het snijden door de sneeuw zorgt ervoor dat deze soort boarders een enorme kracht moeten hebben om bochten te maken. Beginnende snowboarders zullen daarom niet snel met deze snowboard stijl starten aangezien je veel ervaring en controle over je board moet hebben.

De laatste van de snowboard stijlen: freeride snowboarden

Dit is de meest bekende en gebruikte stijl van de drie. Deze stijl wordt het vaakst gebruikt bij beginners. Hiermee kunnen ze namelijk hun allround stijl verbeteren en ontwikkelen. Door deze stijl goed onder de knie te krijgen, zul je eerder op ieder terrein kundig zijn. Dit geld voor op de piste en off-piste. Het freeriden gaat gepaard met veel boarden op de grond. Natuurlijk kun je af en toe wel wat air-time pakken en een sprong maken.

Welke stijl past bij jou?

Eigenlijk is het heel makkelijk om te kiezen tussen deze snowboard stijlen. Als eerste zorg je ervoor dat je de basis goed onder de knie hebt. Vind je het leuk om veel in de lucht te zitten en trucjes te doen? Dan is freestyle rijden helemaal voor jou. Ben je een echte adrenaline junk? Dan is alpine snowboarden meer iets voor jou! Houdt er wel rekening mee dat alpine snowboarden enige snowboard ervaring vergt. Natuurlijk kun je ook gewoon de snowboard stijlen uitproberen en er op die manier achter komen welke stijl je het beste bevalt!

snowboardlinks-sport44