Een snowboard voor beginners

Voor beginners is het vaak een stuk onbelangrijker om te weten welke stijl ze willen uitoefenen. Dit komt omdat beginners vaak nog op de makkelijke pistes zitten en hun skills nog ontwikkelen. Daarnaast zijn snowboards voor beginners vaak gericht op allround gebruik zodat er overal een leuke en goede instap gemaakt kan worden in de stijl. Deze boards zorgen er ook voor dat je gemakkelijk bochten kunt maken. Houdt er wel rekening mee dat hoge snelheden met een beginnersboard geen goede combinatie is aangezien de bochten dan niet goed gemaakt kunnen worden. Ben je al een meer ervaren snowboarder? Lees dan alles over de soorten snowboards hieronder.

De drie soorten snowboards

Zoals eerder vernoemd zijn er drie soorten snowboards die gemaakt worden. Deze zijn gemaakt op de drie soorten stijlen freestyle, alpine en freeride snowboarden. Wij bespreken hier per stijl hoe de snowboards zijn en waarom een passend snowboard erg handig is.

Freeride snowboarden

Freeride wordt ook wel gezien als all-mountain snowboard. Dit houdt in dat dit soort snowboards op ieder terrein gebruikt kunnen worden. Hierdoor kun je zelfs in een funpark een dag plezier beleven. Daarnaast is dit snowboard ook geschikt voor op de piste en off-piste. Freeride snowboards zijn vaker langer dan de freestyle boards. Dit kun je zien door het snowboard rechtop te zetten. Freeride boarden hebben meestal een lengte die tussen de kin en wenkbrauwen komt.
Een freeride board hebben de bindingen meer richting de tail waardoor de neus van het board naar boven komt. Daarnaast zijn deze snowboards hebben een bredere neus en een smallere achterkant.

Freestyle snowboards

Ben je vaak in een snowboardpark te vinden? Dan kun je het beste uit de drie soorten snowboards het freestyle snowboard kiezen. Dit board is het meest symmetrisch van de drie soorten. Hierdoor is het mogelijk om met het snowboard achteruit te boarden. Dit doe je zonder moeite. Het symmetrische aspect kun je het beste zien in de nose en tail. Deze zijn namelijk gelijk gevormd wat ook wel de twin tip shape genoemd wordt. Met deze twin tip kun jij trucjes landen en zorgt de sidecut van het board ervoor dat je korter kunt rijden en goede bochtjes kunt maken. Freestyle snowboards zijn enorm flexibel en dit is ook nodig voor de vele trucjes die je uitvoert.

Derde variant van de soorten snowboards: alpine snowboards

Wil je liever grote snelheden willen maken op de piste? Dan heb je een alpine snowboard nodig. Deze snowboards zijn wat stijver waardoor er beter bochten gemaakt kunnen worden op hogere snelheden. Deze boards worden daarom vaak met wedstrijden gebruikt worden. Een alpine snowboard is smaller en stijver dan een freeride en freestyle snowboard. Daarnaast is het een stuk langer. Hierdoor zijn deze snowboards vaak alleen geschikt voor ervaren boarders. Iedere fout die je maakt, straft je direct af waardoor een val het gevolg is. 

Terug naar Stijlen
Snowboardlinks-sportdirect