Hier kun je op snowboarden

Er zijn in totaal drie verschillende varianten waar jij op kunt snowboarden in Nederland. Dit zijn de bekende indoor skihallen, de rollerpistes en lopende banden met kunststof borstels. Maar wat houdt dit nu in voor jou en wat kun je waar het beste oefenen? Dat leggen we je even haarfijn uit!

Snowboarden in Nederland op een indoor baan

Dit is de bekendste vorm van wintersport in Nederland. In de afgelopen jaren zijn deze hallen enorm populair geworden en zijn ze op vele plaatsen in Nederland te vinden. De indoor hallen zijn zo gemaakt dat je het gevoel krijgt dat je op een echte piste staat in de Franse Alpen. Je zult tijdens het snowboarden in Nederland merken dat de hallen onder het vriespunt gehouden worden zodat de banen niet smelten of dat er ijs kan ontstaan. 

De lengte van deze banen kunnen enorm variëren. Deze kunnen namelijk tussen de 200 tot zelfs 640 meter lang zijn. Daarnaast bieden deze hallen vaak een kortere piste aan waarbij beginners en kinderen kunnen oefenen aan hun techniek. De meeste hallen hebben een stoeltjeslift om naar de top van de piste te komen.

Oefenen op een rollerpiste

Niet overal in Nederland is er genoeg plek om een complete piste aan te leggen. Gelukkig bestaan er ook de rollerpistes. Deze kunnen redelijk klein gehouden worden omdat je op een brede lopende band staat. De lopende band zorgt er daarnaast voor dat je een oneindig lange afdaling kan maken. Het grote voordeel van deze manier van snowboarden in Nederland is dat de hellingshoek en snelheid aan te passen zijn zodat ieder soort snowboarder er plezier aan kan hebben. Deze rollerpiste is ook enorm geschikt voor beginners. Zij kunnen namelijk aan hun techniek werken en ongestoord leren hoe snowboarden in zijn werking gaat.

Snowboarden op een borstelbaan

Wil jij snowboarden in Nederland maar tegelijkertijd niets inleveren van het goede weer? Dan kun je met je snowboard op een borstelbaan snowboarden. Dit is een baan die vaak gebruikt wordt bij outdoor skibanen in Nederland. De baan bestaat uit matten die gevuld zijn met miljoenen plastic “balletjes” die ook wel borstels genoemd worden. Deze borstels zijn besmeert met een soort zeep waardoor je moeiteloos de baan over glijdt. In combinatie met water ga je nog sneller op deze banen. 

Let er wel op dat je bij deze variant sneller oneffenheden en slijtage zult zien op je snowboard. Het kunststof schuurt namelijk langs je board af. Door de hoge snelheid wordt het kunststof warm en kan het voor een brandend effect zorgen. Slim is om een snowboard te huren op de plek waar je de borstelbaan op wilt gaan.

Snowboarden in Nederland: de bekendste plekken

Er zijn een groot aantal plekken in Nederland waar jij een dagje wintersport plezier kunt beleven. Wij geven je hier een aantal bekende plekken waar je kunt snowboarden in Nederland. 

Als eerste zijn er natuurlijk de bekende indoor skihallen waar je kunt snowboarden in Nederland. Dit zijn onder andere Snowworld Zoetermeer en Landgraaf, Montana Snowcenter, Snowplanet en Indoor Ski Almere. Bij ieder van deze hallen heb je een dag vol plezier en kunnen zowel beginners als ervaren snowboarders terecht. 

Daarnaast zijn er ook een groot aantal bekende rollerpistes waar je een hele dag aan je techniek kan oefenen. Een aantal van deze bekende pistes zijn; Indoorski Discovery, Ski Inn, Skifit, SnowSport Center en Snowlimits Skicentrum. Deze pistes liggen door heel Nederland waardoor je overal wel kunt snowboarden in Nederland.

Als laatste zijn er nog de borstelbanen. Dit zijn er een stuk minder. In Nederland zijn er in totaal zo'n 6 plaatsen waar je van een borstelbaan gebruik kunt maken. Dit zijn Skicentrum Hoofddorp, Skiclub Wolfskamer, Wychense berg, Skibaan Soesterberg, Skipiste Nieuwegein en Molecaten Outdoor Drenthe.

Terug naar Gebieden
Snowboardlinks-sportdirect