De beste bestemmingen in Zwitserland

Zwitserland is een erg gewilde plek voor wintersporters. Een groot deel van de Nederlandse wintersporters gaan jaarlijks op vakantie naar één van de vele plekjes in dit mooie land. Voor snowboarders is er hier ook genoeg te beleven. In het gebied Les Quatres Vallées in Verbier kunnen snowboarders gebruik maken van geweldige pistes. Daarnaast kun jij als snowboarder ook genieten van een aantal gave kampioenschappen die hier jaarlijks gehouden worden. Deze kampioenschappen in freeride zijn jaarlijks een hoogtepunt in dit gebied. Daarnaast is het skigebied Verbier ook aangenaam goedkoop. Wat wil je nog meer?

Wil jij diverse soorten snowboarden combineren? Dan raden we je eens aan om een tripje te maken naar Zermatt. Dit is een legendarische plek waar iedere snowboarder minimaal één keer in zijn leven moet zijn geweest. Naast de geweldige pistes is hier namelijk ook een gaaf funpark met een enorme halfpipe.

Als laatste is er ook nog Davos. Dit staat meer bekend als een kuuroord en is daarom minder populair onder de Nederlanders. Wij raden het je toch aan om dit plaatsje te bezoeken als jij van freestyle snowboarden houdt. Het gebied bevat namelijk maar liefst vier funparken.

Snowboarden in de Franse Alpen

Natuurlijk mag Frankrijk niet ontbreken in het lijstje van populaire bestemmingen. Als eerste is er het gebied Chamonix. Dit gebied staat bekend als een all-round plek. Het gebied beschikt over diverse pistes en heeft ook een volledig funpark met halfpipe. Het gebied heeft goede sneeuwcondities en deze zijn vooral zichtbaar bij de hoger gelegen pistes. Voor iedere stijl rijder is er dus een plek waar ze zich helemaal kunnen uitleven.

Een andere goede plek voor snowboarders is Les Arcs. Dit gebied heeft diverse dorpen die zich op specifieke doelgroepen richten. Hierdoor kan de jeugd na een afdaling van de piste een leuk feestje bouwen. Dit is voornamelijk in Arc 1800. Wil jij het meeste uit je dag halen en zo lang mogelijk op je board staan? Dan kun je het beste in Arc 1950 of Arc 2000 verblijven. 

De pistes af in Oostenrijk

Dan is er nog het mooie land van Oostenrijk. Ook hier zijn een aantal geweldige gebieden voor snowboarders te vinden. Denk maar eens aan het plaatsje Sankt Anton. Dit gebied is enorm veelzijdig en iedere snowboarder zal zich bij aankomst direct thuis voelen. Daarnaast krijgen snowboarders de mogelijkheid om off-piste te gaan in dit gebied.

Als je aan Oostenrijk denkt, denk je waarschijnlijk ook aan Zillertal. De Zillertal Arena is één van de grootste gebieden in Oostenrijk waar voor iedereen wat te beleven is. Het is een gebied met veel sneeuwzekerheid en ieder niveau snowboarder kan hier zijn gang gaan. Daarnaast heeft dit gebied ook een leuk funpark waar freestyle snowboarders hun hart kunnen ophalen. Een aantal grote dorpen in dit gebied zijn Finkenberg, Mayrhofen, Lanersbach en Hippach.

Terug naar Gebieden
Snowboardlinks-sportdirect